Wie is … ?

Robert Kranenborg

   foto voorstellen kraan 2   foto voorstellen kraan

Robert Kranenborg (1950) werkte vanaf zijn tiende al in het restaurant van zijn vader in Apeldoorn. In de jaren die volgden begon hij onder aan de ladder, gewoon als hulpje in de keuken, maar die ervaring in het restaurant van zijn vader bleek een goede basis te zijn. Al snel belandde hij in een gerenommeerd restaurant in Amersfoort (De Witte). Daarna kreeg hij de kans in Frankrijk te koken bij een vermaard restaurant in de Provence (L’Oustau de Baumanière) met maar liefst drie sterren, het hoogst haalbare in de culinaire wereld. Vervolgens besloot hij te koken aan boord van de SS Rotterdam van de Holland Amerika Lijn. Eenmaal terug in Nederland speelde de heimwee naar Frankrijk al snel op en hij belandde in Parijs. Eerst werkte de jonge Kranenborg in een restaurant dat gevestigd was op een boot (Péniche Île de France), maar daarna belande hij bij een van de meest beroemde en mooiste restaurants van Parijs (en misschien wel van de wereld): Le Grand Véfour. Na twee jaar Parijs keerde Kranenborg terug naar Nederland en werkte hij in het Zuid-Limburgse Valkenburg. De Echoput volgde waar wild de specialiteit was, maar weer trok de Franse sfeer aan hem. Volgende standplaats: Brussel. Hij bleef er maar liefst negen jaar. Na dit restaurant (La Cravache d’Or) keerde hij definitief terug naar Nederland. Hij kookte in Den Haag en maakte meteen furore met de stijl die hij meenam uit België en Frankrijk. Na Den Haag werd het Amsterdam in toen misschien wel het mooiste en meest voorname hotel van Nederland, het Amstel Hotel. In 2001 kreeg hij de kans om zijn eigen restaurant te starten: Vossius. Mede door het tegenzittend economisch tij, eindigde dat avontuur drie jaar later, maar Kranenborg kon meteen aan de slag bij het nieuwe Le Cirque in Scheveningen.

Inmiddels heeft Robert Kranenborg als culinair coach een aantal adviseurschappen. Hij trad regelmatig op in tv-programma De Wereld Draait Door (waarover een boek verscheen) en hij was host van tv-programma’s als Over de Kook, TopChef, The Taste en sinds 2015 figureert hij in SBS 6′ Masterchef. Vanaf 2014 is Kranenborg betrokken bij de Robert Kranenborg Academie. In april 2016 werd Robert Kranenborg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn algehele verdienste voor de Nederlandse gastronomie.

Mounir Toub

Mounir Toub versterkt sinds 2016 de gelederen van de Kranenborg Academie als rechterhand van chef Kranenborg. Velen zullen hem kennen van de zender 24Kitchen waar hij regelmatig pleitbezorger is voor de Noord-Afrikaanse keuken. Belangrijkste ingrediënt voor Mounir? Liefde!

Marco Wins (In2Work)

voorstellen marco

Marco Wins werkt vanaf 1988 met jongeren die moeilijk lerend zijn. Velen van hen vinden werk via In2Work doordat zij gericht benaderd worden op wat ze wel kunnen. Door hen te leren daar zelf voor verantwoordelijk te zijn. Door middel van de juiste vorm van coaching worden jongeren in staat gesteld te groeien. Niet alleen in hun werk, maar ook als mens. Met deze jongeren wordt een match met het bedrijfsleven gemaakt. Concrete aanpak? Kijken naar: wat wil je, wat kun je en wat is daar op de arbeidsmarkt voor te vinden. Het maken van de juiste match om vervolgens vanuit gedegen coaching verder te ontwikkelen. In2Work heeft daarbij nieuwe deuren geopend. Zo is er een flink aantal jongeren in grote hotels in en om Amsterdam werkzaam in de sectoren Techniek, Food & Beverage en Backoffice.

In2Work beschikt mede door het centraal stellen van werkgevers en cliënten over een groot en betrouwbaar netwerk vertegenwoordigd in alle arbeidsmarktsectoren.

Tijdens de audits voor keurmerk Blik op Werk bevestigen de goede cijfers elk jaar weer dat de visie op dit mooie werk scherp is. De uitvoeringsdiscipline van In2Work blijkt van zeer goede kwaliteit te zijn.

Wins coacht daarnaast als mentaal trainer al geruime tijd managers, ondernemers, management teams, maar ook topsporters. Trainen, coachen, bemiddelen en begeleiden van mensen en organisaties is de rode draad in de passie van Wins en In2Work.

Naast de Robert Kranenborg Academie is Wins mede-eigenaar van We Work2Gether, een opleidingsbedrijf voor onder meer de autoschade en automotivebranche.